Què és el FitBallet?

Quan et parlen de dansa estem segurs que a la ment se’t ve al cap el típic tutú o que és un esport exclusivament de dones, oi? De la mateixa manera que la pel·lícula Million Dollar Baby va animar a moltes dones a saltar el quadrilàter, la dansa no té per què ser un esport exclusivament de dones. Per altra banda, la pel·lícula  Billy Elliot també, va motivar a molts homes a practicar aquesta disciplina.

En aquest post t’expliquem què és el Fitballet, els seus beneficis i d’on sorgeix aquesta nova modalitat.

FitBallet

Què és el Fitballet?

El Fitballet és una disciplina basada en la tècnica de dansa clàssica que fusiona la tècnica del ballet amb exercicis propis del Pilates.

Podem dir, que és una activitat de coreografia dirigida per un professional que intercala, exercicis que t’ajuden a millorar la tonificació del teu cos. Acoseguint una major elasticitat, flexibilitat i millora del teu equilibri incidint en la musculatura i esculpint-la com autèntics ballarins.

Les sessions de Fitballet tenen una durada de 50 minuts que es divideixen en:

  • El primer bloc està format per 10 min d’ESCALFAMENT: on començarem a entrar en calor movent totes les articulacions i fent tota una sèrie d’estiraments suaus d’esquena, cames i braços.
  • El segon bloc està format per 30 min  de TÈCNICA: on treballarem i enfortirem tot el cos realitzant exercicis de cames, tronc i braços pensats per a ballarins i ballarines de dansa clàssica. Ho farem tot combinant exercicis estàtics i repetitius amb exercicis amb desplaçaments i amb exercicis coreografiats. Durant aquest bloc podràs guanyar força, resistència, flexibilitat i equilibri i a més es treballarà el sentit del ritme i la memòria coreogràfica. Durant aquest bloc podràs adquirir recursos per guanyar una millor col·locació corporal.
  • I el tercer bloc son 10 min d’ESTIRAMENTS: on es farà un treball d’abdominals i estiraments a terra per guanyar un millor control del centre i millorar la nostra flexibilitat, dos aspectes molt importants a l’hora de ballar una coreografia de dansa clàssica.

“El Fitballet ajuda a millorar la tonificació del teu cos, l’elasticitat, la flexibilitat i a millorar el teu equilibri incidint en la musculatura i esculpint-la com autèntics ballarins”.

Quins beneficis té el Fitballet?

Segons afirma la seva creadora, Gloria Morales, el Fitballet t’ajudarà a:

  • Millorar l’elasticitat i la flexibilitat.
  • Afavoreix l’equilibri i tonifica el teu cos. Amb el Fitballet treballes tota la musculatura i l’esculpeixes  de manera elegant i harmònica com la dels ballarins.
  • Es fa una especial incidència a la zona abdominal, ja que principalment ajuda a enfortir el core, ajustant l’eix de la columna vertebral per tal d’aconseguir una postura correcta.
  • T’ajuda a combatre la rigidesa muscular, ja que es treballa tant la flexibilitat com els estiraments musculars.
  • A és, ajuda a oxigenar la musculatura i a reduir tota mena de càrregues musculars, així com, evitar futures lesions.

Fitballet

Quin origen té el Fitballet?

El seu origen es remunta als Estats Units. Fou aqui on un gran nombre d’espectadors va quedar fascinat amb com es movia Natalie Portman a l’obra Cigne Negre.

En aquest cas, Mary Helen Bowers, ex component del Ballet a Nova York va ser l’encarregada de preparar a Natalie Portman per la pel·lícula.

Aquesta va idear una nova disciplina entre el fitness i la dansa clàssica que va ser tot un èxit a Manhattan i es va acabar anomenat “Beautiful Ballet”.

Aquí a Espanya, no va arribar fins que Gloria Moriales va idear un pla d’entrenament basat en aquesta metodologia. L’única particularitat és que va combinar-ho amb elements del fitness.

Actualment famoses com Miranda Kerr, Douzen Kroes, Taylor Swift o la mateixa Natalie Portman ja s’han iniciat en aquesta disciplina.

A GIMTV recentment hem incorporat aquest servei a  la nostra plataforma. Només t’hauràs de registrar i començar a gaudir de les classes de Fitballet. I si tens algun dubte, pots contactar amb nosaltres.

 

keyboard_arrow_up
Obrir el xat
Hola!
Et podem ajudar?