Beneficis del yoga a casa

Probablement per a tu, el yoga sigui un esport però, pels autèntics “yoguis” és una filosofia que va més enllà d’un estil de vida i que els té totalment enganxats. Aquesta disciplina té el seu origen a l’Índia des de fa més de 4.000 mil anys i que actualment s’ha popularitzat de tal manera que hi ha una tipologia de ioga per cada necessitat. A més, poder-lo practicar a qualsevol lloc (a casa o a un gimnàs) encara ho fa més atractiu.

Descobreix els beneficis de practicar el yoga a casa al nostre bloc!

beneficis de practicar el ioga a casa

Què és el yoga?

La paraula yoga deriva del terme “yuji” que significa unió, concretament entre el cos i la nostra ment.

Podem dir doncs, que es tracta d’una disciplina física i mental que se centra a enfortir el nostre cos i la nostra ment gràcies a la pràctica de diferents postures o asanes, la meditació i la respiració.

“ El ioga és una disciplina que es centra en enfortir el cos i la nostra ment gràcies a la pràctica de diferents postures o asanes, la meditació i la respiració”

Com hem comentat, el yoga té el seu origen a l’Índia i com sabem, l’hinduisme és una de les cultures més complexes del món. Per què? Per què malgrat haver-hi un únic deu del tot anomenat Brahman, aquesta religió engloba diferents Deus que els relaciona com a diferents parts nostres. D’alguna manera, es tracta d’una pràctica espiritual empírica, on la persona se sent molt identificada, ja que és aplicable a la nostra vida i en com ens relacionem amb el món extern. Per tant podem dir que és una auto escolta i un auto estudi que proporciona eines a través del simbolisme per acabar descobrint que som cocreadors del que ens passa i responsables de com ens autogestionem i responem a això. Proposant que a partir d’aquí es busqui l’auto creixement intern per així trobar la pau absoluta passi el que et passi.

La seva pràctica és apta per a totes les edats, i a través de la pràctica del mateix escoltem al nostre cos i observem fins a on podem arribar. Cada pràctica és única i personal perquè cada ser és únic. Gràcies a la pràctica de les diferents asanes o postures de yoga, mantindrem el nostre cos àgil i fort. Combinant la resistència gràcies a les diferents postures de tensió, però també mostrant al cos la seva capacitat de relaxar-se. Per tant, amb el yoga treballarem alternativament relaxació i activació.

En què consisteix una classe de ioga?

Les classes de yoga solen tenir una durada d’entre una o una hora i mitja que es divideixen en diferents fases:

 • La primera fase correspon a l’escalfament, on se sol fer el tradicional “Salutació al Sol”. Aquesta fase inclou posicions de peu que permeten que els nostres músculs i articulacions entrin en calor.
 • La segona fase és la de les asanes estàtiques.
 • I la tercera fase correspon a la fase de relaxació i meditació final.

Classe de yoga

Quins beneficis té practicar yoga a casa?

Si t’inicies en aquest món, et recordem que només necessitaràs: una estoreta o tovallola i roba còmoda per poder moure’t amb llibertat. Practicar yoga a casa permetrà que puguis gestionar-te el teu temps i practicar aquesta disciplina quan desitgis o quan el teu cos ho necessiti.

A partir d’aquí, obra la teva ment i comença a gaudir de tots els beneficis que t’ofereix el yoga:

 • Els estudis diuen que la pràctica del yoga redueix l’ansietat i l’estrès.
 • També, augmenta la qualitat del son i t’ajuda a dormir molt millor.
 • T’ajuda a treballar molt millor i a rendir de manera més efectiva durant la teva jornada laboral.
 • Millora el rendiment i l’atenció acadèmica en nens i estudiants.
 • La seva pràctica t’ajuda a enfortir els ossos i els músculs, així com, a gaudir d’una major flexibilitat de les articulacions.
 • Contribueix en alleugerir els dolors crònics posturals com és el cas del: mal de genolls, lumbàlgia, mal d’esquena o cervical, etc.
 • Els estudis diuen que és una teràpia magnifica antienvelliment.
 • T’ajuda a cremar calories. Està demostrat que la pràctica del ioga equival a cremar unes 507 calories per hora.
 • Aprenem a respirar correctament.
 • Redueix els nivells de colesterol a la sang.
 • Millora de lestat psicoemocional. El Treball del cos (postures i moviment), de la ment (autoescolta de les sensacions) i de l’energia (respiració) fa que el esdevingui una sinergia equilibrant sutil que farà que guanyis millor benestar general.

Ara que ja coneixes els beneficis de practicar yoga a casa… I saps perquè s’ha convertit en una disciplina tan popular a l’occident, us proposem que inclogueu el yoga al vostre entrenament en un espai on et sentis a gust i en harmonia. Subscriu-te a les classes de yoga de GIMTV. No esperis més! Preparats, llestos, PLAY!

 

keyboard_arrow_up
Obrir el xat
Hola!
Et podem ajudar?