Beneficis de les classes de Zumba

Quants de vosaltres heu vist la Shakira ballar i us heu quedat impactats amb els seus moviments? Flexibilitat, soltesa, coordinació i ritme. Aquest és el secret del zumba. Una disciplina esportiva que permet perdre pes de manera divertida, entre altres múltiples beneficis per a la nostra salut.

Avui al nostre bloc us parlem dels beneficis de les classes de zumba i com practicar aquest esport et pot ajudar.Zumba

Què és el Zumba?

El zumba és una combinació de ritmes – salsa,  merengue, flamenc  o bachata– i exercicis aeròbics, que ajuden a treballar tota classe de grups musculars de manera divertida. Concretament el treball es focalitza en la tonificació del tronc, dels braços, les cames, l’esquena i el gluti.

Quin és l’origen el seu origen?

El zumba va néixer prop dels anys noranta de la mà del colombià  Beto Pérez, quan un dia després d’oblidar-se els CD al cotxe de la classe que havia de donar a un gimnàs de Colòmbia, va optar per posar els que realment tenia al cotxe. Tal va ser l’èxit d’aquella classe, que va decidir convertir-ho en una disciplina esportiva que va començar a tenir èxit a partir del 2001 quan es va traslladar a Miami.

“El zumba és una combinació de ritmes – salsa,  merengue, flamenc  o bachata– i exercicis aeròbics, que ajuden a treballar tota classe de grups musculars de manera divertida.”

Quins tipus de zumba existeixen?

Si una cosa bona té aquesta disciplina és que, es tracta d’una pràctica esportiva molt versàtil, i per tant, el pot practicar tota mena de persones tinguin l’edat o condició física que tinguin. És per aquest motiu que actualment trobem diferents tipus de zumba, i que es divideixen segons la intensitat de les classes i la part del cos a treballar en qüestió.

A continuació us expliquem quins:

 • Zumba Gold. És perfecte per aquelles persones que no tenen experiència en ball.
 • Zumba Toning.En aquest cas tonifiquem les cames, els braços i la panxa. En aquest cas, els participants potent una manuella o un “toning stick” que els ajudarà a fer els exercicis aeròbics proposats a la classe.
 • Zumba Gold – Toning. Aquesta variant permet millorar la força i la mobilitat de les persones de la tercera edat o que pateixen alguna malaltia.
 • Zumba step.Treballem principalment la part inferior del nostre cos i en aquesta classe hi afegim un element extra que és l’ “step”.
 • Aqua zumba. Es tracta d’una variant d’aqua fitness combinada amb passos de ball del zumba.
 • Zumba kids.Classes dirigides creades per a nens d’entre 4 i 12 anys.
 • Zumba sentao. Es tracta d’un programa format per exercicis que res realitzen asseguts, i és ideal per a persones que tenen problemes de mobilitat, ,ja que gràcies a aquests exercicis aconsegueixen tonificar el seu cos.
 • Zumba Circuit.Es tracta d’una barreja entre el Crossfit i el zumba que permet millorar la força.

Quins beneficis tenen els classes de zumba?

Com bé saps, tot exercici aeròbic ens aporta beneficis per la nostra salut. Cal dir, però, que en funció del tipus o coreografies que fem, cremarem més o menys calories al respecte.

A continuació t’expliquem els beneficis que aporta a la nostra salut.

Beneficis de les classes de zumba

 • Millora el sistema cardiovascular. Com que el ball estimula la circulació de la sang, el nostre sistema respiratori i vascular es veurà beneficiat.
 • Cremarem calories, i per tant, perdérem pes. Amb cada sessió podrem arribar a cremar fins a 800 calories, fet que ens permetrà baixar pes ràpidament i en poc temps. Acompanyat sempre d’una bona alimentació.
 • Enfortir el nostre cos. Com que algunes coreografies incorporen squads o abdominals, això ajuda a enfortir els principals grups musculars del nostre cos: braços, cames, gluti o abdomen.
 • Millora la flexibilitat i la força.
 • Augmenta la coordinació. A mesura que practiques aquesta disciplina esportiva millora la teva agilitat i la coordinació alhora de realitzar els moviments.
 • Corregeixes males postures. Aconseguiràs una figura més elegant i harmònica, ja que amb el ball podràs corregir les males postures adoptades durant el dia.
 • Milloraràs la imatge. Milloraràs el drenatge de líquids i toxines del cos, i per tant, la teva imatge tan per dins com per fora se’n veurà beneficiada.
 • Alliberaràs l’estrès. Gràcies a la música i a les coreografies, et focalitzaràs realment amb la classe que vas a fer, pel que et permetrà relaxar-te, alliberar tensions i millorar la teva salut emocional.
 • Diversió i felicitat. Practicant-lo t’ho passaràs com mai.

Ara que ja coneixes tots els beneficis de les classes de zumba, et convidem a que et subscriguis al nostre canal i comencis a moure el cos al ritme d les nostres classes de zumba. Et sentiràs una autèntica Shakira!

Preparats, llestos… Play!

Menú
Obrir el xat
Hola!
Et podem ajudar?