5 motius per practicar Cicle Indoor

Ets dels que els hi agrada fer esport en grup? Et motives més quan tens companyia mentre fas esport? Sens dubte el cicle indoor o també conegut com a “spinning” t’encantarà. Una activitat divertida i saludable que t’aportarà múltiples beneficis per a la teva salut.

Avui al bloc de GIM TV t’expliquem 5 motius pels quals practicar Cicle Indoor.

Cicle indoor

Què és l’spinning o Cicle Indoor?

L’ Spinning o cicle indoor és una activitat grupal dirigida per un monitor en el qual l’exercici físic es realitza sobre una bicicleta estàtica dissenyada especialment per realitzar aquesta activitat. Generalment, aquestes activitats solen trobar-se en gimnasos o espais dedicats a aquesta modalitat.

El cicle indoor o spinning és considerat un treball aeròbic perquè se sua i es treballen molt els músculs, per això és considerat un entrenament d’alta intensitat. És per aquest motiu que aquesta activitat física té una altra resposta fisiològica sobre el nostre organisme aconseguint que augmentem la nostra resistència i la nostra condició física.

Què hem de tenir en compte quan fem Cicle Indoor o spinning?

Per tal que la pràctica d’aquesta modalitat esportiva tingui resultats, a continuació us deixem algunes recomanacions que haureu de tenir en compte a l’hora de practicar-lo:

 • La postura i col·locació correcta quan ens pugem a la bicicleta i pedalem
 • Els genolls. Pensa que és una de les articulacions que més treballen per això és vital que tinguem el seient i el manillar ben ajustats a la nostra alçada per evitar lesions.
 • La resistència. A l’hora de practicar cicle indoor és important sempre dur una mica de resistència per evitar sobrecàrrega muscular.
 • La hidratació. Aquest punt és vital, tant per aquesta activitat física com a qualsevol altre. Tingues en compte que suem molt per tant, és important compensar-ho amb una bona hidratació.
 • Escalfament i estiraments. És important preparar el nostre cos per l’esforç que haurà de dur a terme el nostre cos.
 • Una bona alimentació. És important menjar abans de realitzar una classe de cicló indoor per evitar qualsevol baixada de tensió o un possible desmai.

spinning i cicle indoor

5 motius pels quals practicar Cicle Indoor

T’agrada el món de la bicicleta però encara no t’hi has iniciat? A continuació t’expliquem 5 raons per les quals és bo practicar aquesta activitat que està tant en auge:

 • Treballem diferents grups musculars. Aquest tipus de treball aeròbic fa que centrem el nostre esforç i treball a les cames però que indirectament també treballem el tronc superior, especialment la musculatura abdominal, braços i espatlles. Cal tenir en compte, però, que si no practiquem aquest esport amb una postura adequada, tenim risc de patir alguna lesió.
 • Millora la nostra salut cardiovascular. És cert, el cicle indoor està associat a un tipus de treball aeròbic i per tant d’alta intensitat, pel la qual cosa millora la nostra circulació així com la resistència cardiovascular i sistema respiratori. Amb aquesta activitat física augmentem la pressió sanguínia pel que ens permetrà controlar millor l’ansietat i l’estrès del dia a dia.
 • És una activitat perfecta per a totes les edats. Si una cosa hem comprovat és que practicar spinning o cicle indoor és molt senzill. Únicament necessites una bicicleta, roba còmode i una bona hidratació. A més, els monitors en aquest cas, organitzaran les sessions de tal manera que puguin ser adaptades per a totes les intensitats, tenint en compte l’edat i el nivell físic de cadascú.
 • Pèrdua de pes. En tractar-se d’una activitat aeròbica d’alta intensitat, cremem moltes calories. Tingues en compte que en una classe de 45 minuts aproximadament pots cremar entre 700 i 800 calories. De tal manera que és una activitat perfectament recomanable per a totes aquelles persones que desitgin perdre pes de manera sana i equilibrada. També, cal tenir en compte que en tractar-se d’una classe col·lectiva i guiada t’assegures de que la postura que estàs adoptant és la correcte.
 • És una activitat d’allò més divertida. Si necessites sortir de la rutina, o d’estar tancat a una sala de màquines fent els mateixos exercicis cada dia, aquesta és la teva activitat. El fet de ser una activitat grupal i dirigida per un monitor, fa que sigui molt més divertit practicar esport i treballar els diferents grups musculars de manera més amena.

A GIM TV posem totes les eines perquè gaudeixis d’una bona salut i forma física passant-ho d’allò més bé. Subscriu-te a les nostres classes i prova durant 7 dies gratuïts totes les activitats dirigides que tenim per a tu. Gràcies a la nostra plataforma virtual podràs practicar esports on i quan vulguis.

Així de fàcil! Preparats, llestos… Play!

 

keyboard_arrow_up
Obrir el xat
Hola!
Et podem ajudar?